2018 in een notendop: je kunt nu mensen op Instagram dempen

Maak je oppervlakkige relatie nóg leger

Maak je relatie met anderen nog oppervlakkiger!

Goed nieuws allemaal. Het is vanaf nu mogelijk om Instagram-accounts te dempen. Je blijft diegene dus wel volgen, maar ziet berichten niet langer in je tijdlijn verschijnen. Heb je echt een schijthekel aan die persoon? Dan kun je zelfs de Stories compleet verbannen.

Instagram krijgt dempfunctie

Daarbij heeft Instagram ook aan de stalkers onder ons gedacht. Door naar het profiel van het ‘gedempte’ account te gaan kun je namelijk nog steeds foto’s van diegene zien. Het beste van alles is nog wel dat de persoon in kwestie niet te horen krijgt dat jij haar of hem hebt gedempt.

Om de oppervlakkige relatie tussen jullie nog wat leger te maken, heeft Instagram ook het volgende bedacht. Wanneer de gedempte persoon jou noemt in een bericht of Verhaal krijg je nog steeds een notificatie. De ideale gelegenheid om even te reageren met “cute” of “goals” gevolgd door veel hartjes, dus.

De Instagram-dempen functie is momenteel trending op Twitter, Instagram én een hit op Google Trends. Dat zegt volgens mij een hele hoop over de tijd waarin wij leven. Door iemand te dempen geef je aan wel verbonden te willen blijven, maar geen contact te hebben. Je wilt wel geconfronteerd worden met diegene zijn foto’s, maar niet te vaak en alleen als jij het wilt. Je wilt echter wel aardig gevonden worden, en iemand niet compleet uit je leven verbannen.

Tuurlijk zijn er scenario’s waarin dit dempen daadwerkelijk een uitkomst is. Wanneer je een schoonbroer hebt die per dag twaalf foto’s van z’n lelijke, pasgeboren kroost plaatst ben je daar op een gegeven moment wel klaar mee. De eerste twee dagen houd je het vol om nog reacties te plaatsen, maar bij dag drie moet je je best doen om niet je telefoon ritueel te verbranden.

Je wilt echter niet stoken binnen de familie, en blijft de eikel daarom volgen op Insta. Met de nieuwe update heb je al dit gedoe niet, en demp je hem gewoon. Het zou nog makkelijker zijn als Instagram per dag één bericht leuk vindt. Op die manier automatiseer je de schijnrelatie nog verder.

> Lees ook: We moeten het over eenzame jongeren hebben

De cirkel is rond

We zitten met z’n allen zo vast in de wereld van sociale media en de bijbehorende sociale media dat we nu zelfs omgaan met mensen die we eigenlijk niet mogen, maar dan online.

Tijdens het buitenspelen vroeger had je beste vriend(in) altijd wel een ander vriendje mee die jij eigenlijk niet mocht. Om geen ruzie te veroorzaken deed je gewoon mee en probeerde je geen problemen te veroorzaken. Stiekem irriteerde dit derde wiel, en zou je niets liever willen dan dat hij of zij niet langer met jullie zou spelen.

Dat was vroeger, Instagram is nu. Dat irritante kind van vroeger is nu je tante die Verhalen heeft ontdekt. De cirkel is daarmee ronder dan ooit tevoren. Bij nader inzien is het daarom helemaal niet zo gek dat je nu mensen op Instagram kunt dempen. Schijnheilige relaties zijn er altijd geweest: Instagram is daarop geen uitzondering.

Nu we het erover hebben, volg Commen even op Instagram. Vinden we leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *